Referenssit: Genero
Genero on vuonna 2009 perustettu kasvumarkkinointiyritys, joka toimii asiakkaiden luotettuna strategisena kumppanina. Yrityksen ohjelmistorobotti maksoi itsensä takaisin alle vuodessa. RPA on yritykselle myös osa työnantajamielikuvaa.
Sebastian Saarinen tietää missä ihmistä tarvitaan – ja missä ei.
”Esimerkiksi laskujen kohdentamisesta oikeille kustannuspaikoille tulee helposti aikaa vievä ja puuduttava urakka. Kun työvaihe sinänsä on näin yksinkertainen, on tekijäksi parempi vaihtoehto ohjelmistorobotti”, hän sanoo.
Saarinen työskentelee kasvumarkkinointiin erikoistuneen Generon Business Controllerina eli hän vastaa yrityksen talousprosesseista.
Generon ensimmäinen ohjelmistorobotti otettiin käyttöön vuonna 2021. Kun robotti oli ollut käytössä vuoden, toteutettiin yrityksessä kysely siitä, kuinka rinnakkaiselo ohjelmistorobotin kanssa oli sujunut.
”Robotista on koettu olevan selvää hyötyä. Kaikki vastanneet arvioivat sen tuovan työhön lisäarvoa”, kertoo Saarinen.
Genero on kasvava, tällä hetkellä yli sata henkilöä työllistävä yritys, joka toimii kaikkialla Pohjoismaissa ja jolla on myös globaaleja asiakkaita. Saarinen toteaa, että ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen on myös osa työnantajamielikuvaa. Kasvuhakkeroinnin edelläkävijä haluaa tarjota työntekijöilleen copypastea mielekkäämpiä työtehtäviä.
”Meillä käytetään oikeita työkaluja ja keskitytään sen myötä tekemään oikeita asioita”, hän summaa.
Yrityksen ohjelmistorobotti on ohjelmoitu muun muassa lukemaan isojen laskumassojen dataa, koostamaan niistä laskutettavaa aineistoa sekä kirjaamaan laskuja oikeille kustannuspaikoille ja projekteille.
”Ihmisen tarvitsee käytännössä vain vähän katsoa tätä työtä päältä”, Saarinen toteaa.
Ohjelmistorobotiikka on kiinnostanut Saarista siinä määrin, että aiheesta syntyi hänen pro gradu -tutkielmansa ”Tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan käyttöönottoajurit laskentatoimessa”.
”Uskon, että ohjelmistorobotiikkaa voi hyödyntää talousfunktioissa vielä nykyistä paljon laajemmin”, sanoo Saarinen.
Hän huomauttaa, että robottia suunnitellessa on tärkeää olla tarkka sen määrittelyissä. Robotti toimii niin sanotusti hyvässä ja pahassa, eli tekee kirjaimellisesti sen, mitä sille tehtäväksi annetaan – tästä syystä parametrit kannattaa miettiä huolella.
”Meillä jos muutama ongelma robotin kanssa on ollutkin, ovat ne oikeastaan syntyneet minun virheistäni tehtävän määrittelijänä”, tunnustaa Saarinen.
Yhteistyössä Rajobitin kanssa parametrit on saatu viilattua nopeasti kuntoon ja robotti töihin entistä osaavampana.
Ohjelmistorobottiin investoiminen on ollut Generolle kannattavaa. Robotti on maksanut itsensä takaisin alle vuodessa ja säästää Saarisen arvion mukaan kuukausittain 2–3 ihmisen tekemää työpäivää.
”Minulla on paljonkin ideoita, joissa robottia mahdollisesti voisi hyödyntää. Tiettyjen rekisterien ylläpitäminen, tietojen vienti, täsmäytykset, kaikenlainen tietokantojen tarkastaminen”, luettelee Saarinen.
Hän on tyytyväinen yhteistyöhön Rajobitin kanssa.
”Varsinkin Rajobitin tuotantopuolen palvelualttius ja reagointi on sellaista, mitä ei joka paikasta saa”, hän kehaisee.
”Siinä mielessä yhteistyö on ylittänyt odotukset.”
Harkitsetko Rajobitin ohjelmistorobotiikkaa?
Varaa maksuton kartoitus kalenterista
täältä. Autamme löytämään parhaat käyttökohteet ohjelmistoroboteille ja kerromme mistä automatisoinnista on paras lähteä liikkeelle.
”Esimerkiksi laskujen kohdentaminen oikeille kustannuspaikoille oli aikaa vievä ja puuduttava urakka.”
Haaste
”Ohjelmistorobotti ohjelmoitiin muun muassa lukemaan isojen laskumassojen dataa, koostamaan niistä laskutettavaa aineistoa sekä kirjaamaan laskuja oikeille kustannuspaikoille ja projekteille."
Ratkaisu
”Robotti on maksanut itsensä takaisin alle vuodessa ja säästää kuukausittain noin 2–3 ihmisen tekemää työpäivää. Työntekijöille voidaan nyt tarjota copypastea mielekkäämpiä työtehtäviä.”
Tulokset
Valmiina vapauteen?