Referenssit: Täsmä Työterveys osa 1
Emilia Malmi aloitti Täsmä Työterveyden respassa vuonna 2018. Pian hän siirtyi yrityksessä talouspäällikön rooliin ja laskutuksen pariin. Täsmä Työterveyden kasvuvauhti on ollut hurjaa ja asiakasmäärät hipovat jo lähes 2000 asiakasta. Emilialle tämä on tarkoittanut työmäärän lisääntymistä.
Apukäsiä kaivattiin.
Täsmä Työterveyden toimitusjohtaja
Esa Halmesmäki ehdotti
Emilia Malmille ohjelmistorobotiikan hyödyntämistä eli RPA (Robotic Process Automation) automaatiota. Aikaisempaa kokemusta ohjelmistorobotiikasta talouspäälliköllä ei ollut.
- Suhtauduin ohjelmistorobotiikkaan uteliaasti ja mielenkiinnolla. Esalla on aina erittäin hyviä ideoita ja hän haluaa panostaa henkilöstön työolosuhteisiin. Toimitusjohtajallemme on tärkeää parantaa ja kehittää työntekijöiden työhyvinvointia, Emilia taustoittaa.
Sanna Kärsämänoja toimii Täsmä Työterveyden viestintä- ja markkinointijohtajana. Hänellä on kokemusta ohjelmistorobotiikasta entisen työnantajan kautta. Kärsämänoja on ollut välillisesti tekemisissä ihmisten kanssa, joiden manuaalinen työpanos on korvattu ohjelmistorobotilla.
Usein tämä ajatus nostattaa ihmisissä kauhistusta, mutta Sannalla on päinvastaisia kokemuksia. Hänen mukaansa ohjelmistorobotiikkaa pelätään yleensä turhaan. Viestintä- ja markkinointijohtaja on nähnyt, että automaation vaikutukset ovat olleet ihmisille myönteisiä.
- Todellisuudessa ohjelmistorobotiikan käyttöönotto on ollut näille henkilöille äärimmäisen hedelmällistä ja silmiä avaavaa. Heille on avautunut tulevaisuuden näkymiä, joita he eivät olisi uskaltaneet edes kuvitella itselleen. Siirryttyään pois manuaalisesta työstä, nämä ihmiset oppivat myös hallitsemaan omaa tekemistään aivan eri tasolla.
Sanna Kärsämänojasta on ollut hurjaa nähdä se, kuinka paljon ohjelmistorobotiikan avulla voidaankaan ottaa ihmisiltä pois taakkaa ja siten vapauttaa aivokapasiteettia.
- Esimerkiksi Emiliamme tässä on äärimmäisen terävä ja hänellä on paljon erinomaisia ajatuksia. Olisi hirveän suuri sääli, jos esimerkiksi Emilian kaltaisen ihmisen päästä käytettäisiin osa manuaalisten työtehtävien kanssa säätämiseen. Minkälaista aivokapasiteetin hukkaan heittämistä tämä olisikaan!
Lopuksi Sanna vielä tiivistää, että Emilia on palkattu Täsmä Työterveydelle nimenomaan älynsä, ei käsien ja sorminäppäryyden vuoksi.
- Halusimme Emilian aivokapasiteetin käyttöön täysimääräisenä ja siksi aloitimme Rajobitin kanssa yhteistyön. Rajobit oli oikea valinta kumppaniksi, sillä kaikki mitä olen Rajobitista kuullut, on ollut myönteistä.
Lue myös tarinan osa 2. Toisessa osassa kerrotaan tarkemmin, minkälaisissa työtehtävissä robottia käytetään ja mitä hyötyä siitä on Täsmä Työterveydelle.
Yritys
Täsmä Työterveys
Toimiala
Lääkäriasemat, työterveys
Haastateltavana
Emilia Malmi
Täsmän talouspäällikkö
"Suhtauduin ohjelmistorobotiikkaan uteliaasti ja mielenkiinnolla."
Haastateltavana
Sanna Kärsämänoja
Täsmän viestintä- ja markkinointijohtaja
"Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto on äärimmäisen hedelmällistä ja silmiä avaavaa. Ihmisille avautuu tulevaisuuden näkymiä, joita he eivät olisi uskaltaneet edes kuvitella itselleen. Siirryttyään pois manuaalisesta työstä, ihmiset oppivat myös hallitsemaan omaa tekemistään aivan eri tasolla."
"Täsmä Työterveyden kasvuvauhti on ollut hurjaa. Talouspäällikölle yrityksen nopea kasvu tarkoitti työmäärän lisääntymistä. Talouspäällikkö joutui myös käyttämään liikaa aikaansa manuaalisiin rutiinitöihin."
Haaste
"Ratkaisuna toimi manuaalisten työtehtävien vähentäminen: laskutukseen liittyvä prosessi automatisoitiin ohjelmistorobotiikan avulla vuoden 2022 alussa."
Ratkaisu
Valmiina vapauteeen?